Modern dünyada okuma ve ezberlemeden ibaret olan klasik öğrenmenin yerini beyin temelli öğrenmenin aldığını belirten Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, duygular ve sosyal becerilerle öğrenmenin kalıcı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, aktif öğrenme ve deneyimleyerek öğrenmenin 21. yüzyıl becerisi olduğunun altını çiziyor. Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, beyin temelli öğrenmenin kalıcı olduğunu belirterek önemine işaret etti. Beyin temelli …
Devamı »Tag Archives: öğrenme
Okulda fark edilen öğrenme problemi; disleksi
Bireylerde öğrenme güçlüğü olarak görülen ve nöropsikiyatrik bir bozukluk olan disleksi, aileler tarafından çoğu zaman fark edilmiyor. Bireyin okuma, yazma ve sayısal işlemleri öğrenememesinin disleksi belirtisi olduğunu ifade eden uzmanlar, anne-babaları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’nden Uzm. Psikolog Leyla Arslan Özcanlı, bireylerde öğrenme güçlüğüne dair önemli değerlendirmelerde bulundu. “Disleksi, nöropsikiyatrik bir bozukluktur. Bir birey eğer kendisinden beklenen …
Devamı »Beyni tanırsak her şeyi öğrenebilir miyiz?
Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılınç, “öğrenme ve bilgiyi sorgulama süreçleri”ne dair Sinirbilim Laboratuvarında 2 yıl evvel başladığı araştırmalarında artık sonuca yaklaştı. Beyin araştırmalarında henüz yolun başında olunduğuna dikkat çeken Kılınç, “Beyin bir makinadır, onu çözersek, çocuk her şeyi öğrenebilir düşüncesi bir yanılgıdır.” dedi. Canan GÜLEÇ Beynin …
Devamı »