Yaşananlar elbette çok ağır ve böyle ağır durumlarda hep olduğu gibi dünyanın geri kalanında yetişkinler çocuklarla, öğretmenler sınıflarıyla savaş konusunda nasıl konuşup nasıl konuşmayacaklarını da düşünüyor. Bu nedenle Jason Buckley, bu konuda kendi sınıflarında uygulamaya çalıştıklarını kaleme almış. Tuğçe Büyükuğurlu’nun, kendisinden izin alarak “Çocuklarla Savaş Hakkında Konuşmak ve Konuşamamak” yazısını Türkçeye çevirerek Felsefe Bültenindeki paylaşımını sayfalarımıza taşıyoruz. Çocukları zorla konuşturmayın! …
Devamı »Tag Archives: felsefe
Felsefe ve edebiyat bağlamında çocuklar
“Haydi, sor çocuğum sor! İstediğin kadar cesurca sor, ben yanıt vereceğim. Bir insan için bilmemek sormaktan daha kötüdür. Çok soran insan çok şeyi anlayabilir ancak. Yalnızca çok şeyi anlayan biri adil bir insan olabilir.” Stefan Zweig, Gömülü Şamdan kitabında felsefenin en can alıcı noktalarına değinir. Her insan kendi çağının vicdanını taşır. O sorumlulukla yaşar. Yaşamalıdır. Çünkü yapıp ettikleriyle çağını yaratan …
Devamı »Eğitim; insanın kendisini inşaa etmesidir
Dünya Felsefe Günü etkinliğinde lise öğrencileri ile buluşan Prof. Dr. Abamüslim Akdemir, “Kavramı anlamlı kılmak ve içini doldurmak o kadar kolay değil. Üstelik doldurduğunuz kavramın bir de nesnel dünyada pratik olarak sizin hayatınıza dokunması gerekir ki davranış değişikliği yapsın. Sadece davranış değişikliği de yetmez. Eğitimin ana amaçlarından biri de insanın kendisi inşaa etmesidir.” dedi. Canan GÜLEÇ Bursa Uludağ …
Devamı »